18 June 2010

Back to Dublin

Ne-am intors si noi pe taramurile netoride ale Irlandei.
A fost fain acasa dar parca prea cald...acum stau cu geaca pe mine :)
Am apucat sa imi fac toate placerile cat am fost acasa :) Am fost la film, am fost la pizza Rustica, am fost la apple lemonade, am fost la cumparaturi, la strand...si nu orice strand...ci strand de fite, da? ( Bili e de vina :P ). Am mancat si langos cu branza, smantana si mujdei...si prajitura la Codrina si cate si mai cate :) Da...cam toate placerile mele :)

Cand ne`am intors in Dublin am schimbat avionul la Londra Luton.
A fost interesant sa vad diferenta dintre o coada la boarding formata in Timisoara si una formata la Londra.
La Timisoara era o turma mare in fata unei porti...semana perfect cu o turma de oameni dispersati in toate partile. Dar cred ca e un fenomen normal avand in vedere ca daca vrei sa te pui la o coada esti permanent impins din spate de cineva....DECI, daca toti se imping in fata...aia din fata vor face splash...ceea ce va duce la dispersia oamenilor mai sus mentionata.
Acum, in antiteza, coada din Londra...nu intru in detalii...toata lumea stie ce inseamna o coada. Si cand au anuntat ca avionul va intarzia 30 de minute nimeni nu a stricat coada...s-a pastrat ordinea. Trebuia sa fac poze comparative :) Data viitoare.

Fiindca am avut un timp de asteptare mare intre avionul care a ajuns la Luton si cel care pleca spre Dublin ( vreo 12h ) am fost sa vizitam Londra. Mi-a placut !!!! Data viitoare cand mergem stim exact ce sa facem ca sa nu pierdem nici un minutel :)
Ii loc de lasat bagajele in aeroport, contrar amenintarilor ca nu ar fi :P
De la Luton pana in centrul Londrei e o distanta de 1h jumatate ( destul de mult, dar merita ).
Am prins fara sa vrem schimbarea gardei la Palatul Buckingham ( wow ... mai vreau sa o vad cel putin inca o data), am vazut Big Ben, ne`am dat in London Eye, care a venit la pachet cu un mic filmulet 4D despre Londra in care erai stropit cu apa si nins cu fulgi de zapada :)

Erau politisti in fata palatului care directionau lumea pe acolo sa nu stationeze pe strada sau prin locuri nepermise sau le atragea atentia la cei cocotati pe gardurile palatului sa se dea jos. Am ramas muta cand am vazut ca le zice "Get down, please !" fara nici un nerv macar ca le zicea deja a 100 oara la aia sa nu mai sta cocotati pe garduri. Si saracii politisti la toti trecatorii le raspundeau la intrebari. L-am intrebat si eu daca trece cineva pe la poarta la care ne-am oprit noi si tare prietenos ne-a explicat cine, pe unde va veni si cand :) Mai erau politisti pe cai care veneau la oamenii de pe margine sa le spuna sa mangaie calul daca vor :) Cred ca pana si caii is nestresati acolo :)

Ce poti sa mai zici ... o minunatie :) si ne`au mai ramas obiective de vizitat pentru data viitoare :)
Dar garda reginei imbracata in haine rosii si cu bearskin ( caciula mare care o poarta pe cap ) era tare amuzant in miscari cand facea pe loc repaus :)

No comments:

Post a Comment